Björnbärskaka med vit choklad

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Den lite sur/ beska smaken av björnbär med en kombination av den söta vita chokladen, gör denna kakan till en succé!!

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl mjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk mjölk
  • 2 dl björnbär
  • 50 g vit choklad
  • Flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Smällt smöret.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet, bakpulvret och vaniljsockret i smeten. Häll i smöret och mjölken.
    3. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter, häll i smeten.
    4. Tryck ner björnbären så att de täcker hela ytan. riv över vit choklad. Strö till sist på mandeln och sätt in i ugnen på 175 graders värme, ca 45 minuter, eller tills den fått fin färg och provstickan är torr.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    janned 26 september 2009

    kanon god men ugnstemperaturen är inte anngiven.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben