Björnbärsparfait

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar

Mycket mumsig parfait..

Ingredienser

  • 1 pkt djupfrysta björnbär (ca 225 gr)
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 2 äggulor
  • ½ dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Tina björnbären. Hacka bären i en plastpåse med kavel. Blanda 1 dl socker och vatten i en kastrull. Låt koka ihop ca 5 min. Låt kallna.
    2. Vispa äggulorna och ½ dl socker poröst. Vispa grädden. Spar några björnbär till garneringen. Blanda björnbär, sockerlag och äggsmet. Vänd försiktigt ner grädden. Häll smeten i en sockerkaksform. Låt stå i frysen minst 3 timmar.
    3. Ta fram parfait ca 30 min innan den ska serveras. Stjälp upp den i en rund pajform med låga kanter. Låt den ligga tills den släpper formen. Häll resterande bär i hålet.
    4. Servera och mumsa.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pingvingittan 8 april 2009

    Denna parfait var himmelsk. Man tackar och njuter

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben