Björnbärsparfait

En sockerfri efterrätt.

Ingredienser

  • 200 g tinade björnbär
  • 2 äggulor
  • 2 tsk flytande sötningsmedel
  • 2 dl vispgrädde
  • Till servering
  • 100 g rostade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Mixa björnbären. Vispa äggulor, sötningsmedel och vispgrädde med elvisp till ett tjockt skum i en skål.Vänd ner bärmixen.
    2. Fördela smeten i 4 portionsglas eller koppar (som tål frys) och täck med plastfilm. Låt stå i frysen 3-4 timmar
    3. Ta fram dem en stund före servering.
    4. Stjälp upp och servera med hasselnötter som rostats på svag värme i stekpanna utan fett.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben