Björnkaka med smörkrämsfyllning

Björnkaka med smörkrämsfyllning

Ingredienser

  • 75 g margarin
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 äggvita
  • 3 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk kanel
  • 3 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 50 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och blanda med mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kanel och bakpulver.
    2. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt mjölkblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad bakform (1 ½ liter).
    3. Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 graders ugnsvärme cirka 35 minuter.
    4. Smält smöret till fyllningen medan kakan gräddas. Blanda det med flor- och vaniljsockret.
    5. Tillsätt äggulan och rör till en jämn smet (smeten kan till en början se ut som om den skurit sig men det är bara att fortsätta röra).
    6. Dela kakan på mitten medan den fortfarande är varm. Bred ut fyllningen på den ena halvan och lägg ihop kakan igen. Låt kakan bli riktigt kall innan den serveras.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben