Blåbärs- och vaniljdessert

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En underbart frestande och busenkel dessert med blåbär och Kesella vanilj! En god och ganska så lätt avslutning på vilken middag som helst. Uppskattad av hela familjen, gammal som ung, och dessutom ganska nyttig.

Ingredienser

  • 100 g frysta (eller färska) blåbär
  • 1 burk (250 G) kesella vanilj
  • 4 digestive kex (gärna fullkorns varianten)
  • Honung
  • Garnering
  • Blåbär
  • ev fyra kvistar mynta
  • Instruktioner

    1. Fördela de frysta blåbären i 4 glas. Ringla lite honung över bären. Låt stå i 10 minuter.
    2. Smula 4 digestivekex över blåbären, och skeda på Kesellan.
    3. Garnera med blåbär, och eventuellt med mynta!
    4. Detta receptet går självklart utmärkt att göra med både hallon och blåbär, eller bara hallon också!

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    marielotta 2 januari 2009

    Inte denna jag gjorde, men betygsätter ändå eftersom det bara är bären och honungen som skiljer vad jag gjorde. Supergott, enkelt att göra. Jag använde jordgubbar denna gången och kommer att variera med frukt och bär efter säsong.

    Nadiz 15 november 2009

    Jätte gott! Gjorde enligt receptet och det blev hur gott som helst =)

    sandra_b84 7 juli 2010

    Mycket gott och enkelt. Uppskattades av alla.

    Amiie88 23 januari 2011

    Oj va gott! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben