Blåbärs- och vaniljdessert
En underbart frestande och busenkel dessert med blåbär och Kesella vanilj! En god och ganska så lätt avslutning på vilken middag som helst. Uppskattad av hela familjen, gammal som ung, och dessutom ganska nyttig.
Ingredienser
100 g frysta (eller färska) blåbär
1 burk (250 G) kesella vanilj
4 digestive kex (gärna fullkorns varianten)
Honung
Garnering
Blåbär
ev fyra kvistar mynta
Instruktioner
- Fördela de frysta blåbären i 4 glas. Ringla lite honung över bären. Låt stå i 10 minuter.
- Smula 4 digestivekex över blåbären, och skeda på Kesellan.
- Garnera med blåbär, och eventuellt med mynta!
- Detta receptet går självklart utmärkt att göra med både hallon och blåbär, eller bara hallon också!
Liknande recept
Kommentarer (4)
Inte denna jag gjorde, men betygsätter ändå eftersom det bara är bären och honungen som skiljer vad jag gjorde. Supergott, enkelt att göra. Jag använde jordgubbar denna gången och kommer att variera med frukt och bär efter säsong.
Jätte gott! Gjorde enligt receptet och det blev hur gott som helst =)
Mycket gott och enkelt. Uppskattades av alla.
Oj va gott! :)