Blåbärs- och vaniljscones

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Goda att äta med lite färskost. Passar bra till en lyxig söndagsfrukost.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 75 g smör
  • 2 dl vaniljyoghurt (eller 2 dl naturell yoghurt + 2 tsk vaniljsocker)
  • 1 dl djupfrysta blåbär
  • Att doppa i
  • ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser väl. Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölblandningen.
    2. Rör ner yoghurt och arbeta hastigt ihop till en deg. Blanda i de frysta blåbären. Häll upp strösocker på ett fat. Ta med hjälp av två skedar ut 8 klickar som doppas i sockret vartefter och lägg dem därefter på bakpappersklädd plåt.
    3. Grädda mitt i ugnen 15-17 minuter eller tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    begeanka 3 oktober 2008

    Mkt goda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben