Blåbärs och vaniljscones

Serverar: 8 portioner

Mycket goda.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 75 g smör
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 1 dl djupfrysta blåbär
  • Att doppa i
  • 0,5 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser väl. Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölblandningen. Rör ner vaniljyoghurt och arbeta hastigt ihop till en deg. Blanda i de frysta blåbären. Häll upp strösocker på ett fat.
    2. Ta med hjälp av 2 skedar ut så många klickar du önskar och doppa i socker vartefter och lägg dem därefter på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 15-17 minuter eller tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben