Blåbärs- och chokladpaj

Serverar: 4 portioner

Den här pajen är barnsligt god.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl råsocker
  • 2 dl Start- flingor; hasselnöt
  • 250 g blåbär och hallon (fryst blandning)
  • 50 g mörk choklad (eller ljus; gå efter egen smak)
  • 1 dl minimarshmallows
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, vetemjöl, råsocker och Start-flingor(*) till en deg. Smörj en ugnsfast form. Lägg i blåbär och hallon(**) i formen(***). Smula degen över bären. Grädda pajen i 15 minuter i 225 grader. Hacka under tiden chokladen grovt. Strö på chokladen och marshmallows. Grädda i ytterligare 5-10 minuter så att chokladen smälter och marshmallowsen får färg.
    2. Servera vaniljsås till.
    3. Detta är orginalreceptet, men när jag gör min så gör jag lite ändringar:
    4. * - Här är mina ändringar gällande pajdegen. ** - Här dubblar jag bären. *** - Här lägger jag till potatismjöl.
    5. 1/3 dl vetemjöl, 2/3 Start- flingor(*) och har 500 g med blåbär och hallon(**). Sen har jag 1 msk potatismjöl(***), så att inte blåbären blir så simmiga. Men detta är helt i proportion till hur stor pajform man har. Sen om man inte hittar minimarshmallows så kan man ta vanliga och klippa sönder dem till mindre bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bjornvad 24 april 2011

    Underbar efterrätt! Kommer absolut göra denna fler gånger!! Jenny

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben