Vaniljscones med jordgubbssylt och vispad grädde

Frukost - Brunch. Vaniljscones med jordgubbssylt och vispad grädde - med en god kopp te såklart!

Ingredienser

  • Vaniljscones
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • Jordgubbssylt
  • 500 g snoppade, sköljda jordgubbar
  • ½ citron, saften
  • 400 g strösocker
  • ½ dl cognac
  • ½ vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Vaniljscones: Blanda de torra ingredienserna. Tärna smöret och blanda samman med de torra ingredienserna.
    2. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
    3. Tillsätt vaniljyoghurten. Platta ut degen till ca 1½ - 2 cm tjocklek och skär i 4x4 cm stora bitar.
    4. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka av i 250°C i ca 10 min.
    5. Jordgubbssylt: Koka alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull.
    6. Dessa klarar höga temperaturer bättre. Sylten ska koka tills jordgubbarna börjar bli transparenta och vätskan börjar tjockna till och bli lite geleaktig på ytan.
    7. Har man en termometer ska temperaturen ligga på 106-107°C. Häll upp sylten på steriliserade burkar.
    8. Skruva på locken och vänd burkarna upp och ner.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben