Blåbärsplättar med vispad grädde

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lördagsfrukost. Plättsmet i kylen och blåbär i frysen.

Ingredienser

  • 5 g jäst i bunke
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl gräddfil
  • ½ tsk salt
  • 1 äggula
  • 1 dl vetemjöl
  • 100 g blåbär
  • Instruktioner

    Lördagsfrukost. Plättsmet i kylen och blåbär i frysen. Fyra personer. Om du inte råkar ha plättsmet i kylen. Smula ner 5 g jäst i bunke. Värm 1 dl mjölk till fingervarmt. Häll mjölken över jästen. Låt jästen smälta. Vispa ner 1 dl gräddfil, ½ tsk salt, en äggula och 1 dl vetemjöl. Låt smeten jäsa i cirka 50 minuter. Vispa äggvitan till en hård smet. Låt vila i kylen. När smeten har jäst färdigt vänder du ner de uppvispade äggvitorna. Stek i plättpanna med strösocker och äkta smör. Varva plättar med vispad grädde och blåbär. Servera med nybryggt kaffe och DN.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben