Mocka cupcakes med vispad grädde

Serverar: 20-22 portioner

Små cupcakes som liknar en cappucino med fluffigt skum! Bakade i små minikaffekoppar men de kan lika gärna bakas i små muffinsformar. Blir ca 20-22 mini.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ½ dl vatten
  • 1-2 msk espressopulver
  • 1 msk cane syrup eller ljus sirap
  • 3 ¾ dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 3 msk mjölk
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk espressopulver + 1 tsk kakao
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, socker, vatten, espressopulver och sirap i en kastrull. Hetta upp försiktigt under omrörning tills sockret är löst. Smaka på blandningen – kanske vill du ha mera espressosmak? Låt sjuda på svag värme ca 5 minuter. Häll över i en annan skål och låt blandningen kallna. Sätt ugnen på 200°.
    2. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner det i den kalla kaffeblandningen.
    3. Rör ner ägg och mjölk. Fördela smeten i muffinsformar eller i smorda espressokoppar.
    4. Grädda ca 15 minuter.
    5. Låt muffinsen kallna. Vispa grädden och klicka lite på varje cupcake. Sikta över en blandning av espressopulver och kakao.
    6. Ca 20-22 mini.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben