Blåbärscurd

Hemmagjord blåbärscurd fungerar lika bra till kakor som till tårtor. Eller bred den på scones och rostat bröd! Ur Allers nr 28/12.

Ingredienser

  • 200 g färska blåbär (ca 3 dl)
  • Finrivet skal av 1 citron
  • Saft av 1 citron
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 75 g smör
  • Instruktioner

    1. Lägg bären i en kastrull. Tillsätt citronskal och -saft och koka under lock 5 minuter. Häll upp bärmassan i en sil och passera med baksidan av en sked.
    2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör ned bärmassan och ställ bunken i sjudande vattenbad. Vispa ca 20 minuter tills massan tjocknar.
    3. Ta bunken från vattenbadet och tillsätt smöret litet i taget. Rör krämen slät mellan varje tillsats. Förvara curden kylskåpskallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben