Hemmagjord blåbärscurd fungerar lika bra till kakor som till tårtor. Eller bred den på scones och rostat bröd! Ur Allers nr 28/12.
Ingredienser
200 g färska blåbär (ca 3 dl)
Finrivet skal av 1 citron
Saft av 1 citron
2 ägg
2 dl socker
75 g smör
Instruktioner
- Lägg bären i en kastrull. Tillsätt citronskal och -saft och koka under lock 5 minuter. Häll upp bärmassan i en sil och passera med baksidan av en sked.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör ned bärmassan och ställ bunken i sjudande vattenbad. Vispa ca 20 minuter tills massan tjocknar.
- Ta bunken från vattenbadet och tillsätt smöret litet i taget. Rör krämen slät mellan varje tillsats. Förvara curden kylskåpskallt.
Liknande recept
Kommentarer (0)