Småkakor med blåbärscurd

Som konstverk är de spröda småkakorna, fyllda med hemmagjord blåbärscurd. Ur Allers nr 28/12.

Ingredienser

  • 175 g smör eller margarin
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 vaniljstång
  • 3 msk Maizena
  • 2½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • Blåbärscurd, se mitt recept här på Matklubben
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör matfett och florsocker vitt och poröst. Dela vaniljstången på längden och skrapa ned fröna i bunken. Tillsätt Maizena och vetemjöl och arbeta snabbt samman till en deg. Lägg över degen i en kraftig spritspåse med krusig sprits. Spritsa ut ca 30 rosor på en bakpappersklädd plåt.
    3. Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kallna. Lägg samman kakorna parvis med blåbärscurd emellan. För at kakorna ska behålla sin sprödhet är det bäst att lägga samman dem precis före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben