Småkakor med fudge- och toscatäcke

Serverar: 30-35 portioner

Tid: 30 minuter

Underbara kakor! Mördeg med ett lager mörk fudge, och på det en nöttosca. Inte direkt nyttig.

Ingredienser

  • Botten
  • 125 g smör
  • ½ dl farinsocker
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • Ev 1 msk vatten
  • Fudge
  • 50 g mörk choklad
  • 2 dl grädde
  • 1 dl sirap
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl malda nötter
  • Tosca
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vit sirap
  • 1 dl malda nötter
  • 1 dl hackade nötter
  • Instruktioner

    1. Botten: Smält smör och låt svalna. Rör i sockret och sirapen. Rör ner resten.
    2. Tryck ut i en liten långpanna och förgrädda 10 min, 200 grader.
    3. Fudge: Koka upp grädden, låt chokladen smälta i. Tillsätt sirap, strö- och vaniljsocker och låt småkoka. Rör ner de malda nötterna efter 20 min. Låt det koka tills det tjocknar.
    4. Tosca: Smält smöret. Tillsätt socker och sirap. Låt småkoka och häll i nötterna. Låt det koka tills det tjocknar.
    5. Häll först fudgen och sedan toscasmeten på bottnen. Rör så att det marmoreras och täcker hela bottnen. Grädda färdigt i 10 min.
    6. Dela i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Lennart_58 19 augusti 2009

    Snälla nån, något så gott, trodde jag inte fanns, 5 poäng, mer går ju inte tyvärr.

    bikbok 6 mars 2011

    Underbara kakor :) 5* /bikbok

    Marita 17 september 2011

    En klar fempoängare. Tack för receptet. Kommer att baka denna kakan många ggr.

    a-a 21 oktober 2011

    Vill ni göra något riktigt gott, så gör denna. Absolut högsta poäng!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben