Ännu ett recept från den så pålitliga Allt om Mat. De här kakorna bakade vi för skojs skull för första gången en jul för några år sedan, och de har blivit ett stående inslag. Inte alls märkvärdiga men fantastiskt goda tycker vi. Det är en klassisk småkaka som går snabbt och lätt att baka när man blir sugen på något gott.
Ingredienser
125 g smör
1 dl socker
2 äggulor
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Rör samman smör, socker och äggulor i en skål tills det blir litet pösigt. Blanda ned havregryn och vetemjöl. Rulla kulor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till varje kula med en gaffel och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (5)
Jättegoda och snabba att göra!!! Dessa kommer att finnas flera gånger på vårat kaffefat. TACK...för enkelt och gott ! åsa
Supergott, enkelt och verkligen snabbt! Fast jag tycker egentligen att degen är godare än den färdiga kakan ;)
Jättegoda! Jag hade i 1 dl kokosflingor också, för lite mer Mmm :)
Enkla att baka, men tyvärr smaklösa. Inget jag kommer att baka fler gånger
Jättegoda enkla kakor och bra då man har äggulor över då man gjort maräng