Blåbärsdröm - Rawfood

Serverar: 6 portioner

Det här är en chokladpaj du aldrig kommer att få nog av. Den ljuvliga pajen bakas inte i ugnen. Det går fint att byta ut mandlar och cashewnötter mot solrosfrön och kokosflingor. Rawfood och helt gluten- och laktosfri.

Ingredienser

  • 4 dl mandlar
  • 1 dl hackade blötlagda aprikoser
  • 1 dl hackade blötlagda dadlar
  • 1 msk kokosolja
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • En nypa havssalt
  • Fyllning
  • 3 dl blötlagda cashewnötter
  • 4 dl tinade eller färska blåbär
  • 3 msk kokosolja, rumsvarm
  • Topping
  • 1 dl kakao
  • 1 dl kokosolja
  • 1 msk agavesirap
  • Instruktioner

    1. Kör mandlar till ett fint mjöl i en matberedare. Rör ner hackade aprikoser, hackade dadlar, kokosolja, kakao, vaniljpulver och havssalt. Kör tills allt blir en jämn massa. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24-26 cm i diameter.
    2. Fyllning: Mixa cashewnötter till ett fint mjöl och häll i blåbär och rumsvarm kokosolja. Kör tills smeten är lite fluffig. Häll ner smeten i pajskalet och ställ in i kylen tills fyllningen stelnat lite.
    3. Topping: Smält kokosolja och rör ner kakao och agavesirap. Häll toppingen över pajen. Ställ kakan kallt tills det är dags för servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben