Lätta att göra. Under säsong kan du fylla dem med färska bär direkt från skogen
Ingredienser
1 pkt frysta smördegsplattor (5st)
Fyllning
2 dl färska blåbär
3 msk potatismjöl och 2 msk socker eller 2 dl blåbärssylt
Pensling
1 ägg
garnering
2-3 msk pärlsocker
Instruktioner
- Tina smördegsplattorna. Kavla ut varje degplatta till ca 30x36 cm. Sporra eller skär varje platta i 6x6 cm stora rutor.
- Blanda bär, potatismjöl och socker. Klicka lite bärblandning eller sylt, på varje ruta. Vik ihop hörnen och nyp till ordentligt såatt fyllningen inte rinner ut. Lägg knytena i pappersformar på en plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen tills de är gyllenbruna, 8-10 minuter i 255 C. Låt svalna på galler.
- FRYSTIPS: Det går utmärkt att frysa in knytena och sedan värma dem i en vanlig ugn före serveringen. Värm dem i 100 C i en sluten plastpåse. Då blir de som nybakade
Liknande recept
Kommentarer (0)