Blåbärsknyten (bullar)

Serverar: 24 portioner

Underbart goda "blåbärsbullar".

Ingredienser

  • 75g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 25g jäst
  • Ca: 9 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • Ca: 250g mandelmassa
  • Ca: 225g blåbär
  • 1 ägg till pensling
  • Pärlsocker
  • 1-2 msk strösocker till att strö på bären
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Smält smöret och tillsätt mjölk, kardemumma, strösocker och salt. Låt det bli fingervarmt, 37 grader.
    3. Finfördela jästen i en bunke. Häll den fingerljumma degvätskan över, rör till jästen har löst sig.
    4. Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt jäsa under duk ca 40 minuter.
    5. Skiva mandelmassan i 24 ganska tunna skivor, ca 10g st. Skivan ska vara ca 5 cm i diameter.
    6. Tag upp degen på mjölat bord och dela den i två delar. Dela sedan varje del i 12 bitar. Rulla ihop till bollar och kavla sedan ut tull platta kakor ca 10 cm i diameter.
    7. Lägg en skiva mandelmassa och vik upp kanterna (som en pizza). Lägg på 1 msk blåbär och dra kanterna upp lite över blåbären. Jäs under duk ca 25 minuter.
    8. Pensla kanten med ägg och strö på lite pärlsocker, grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Strö lite socker på bären när dom kommer ur ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben