Blåbärslimpa

Serverar: 1 portioner

Jag tillsätter gärna vetegroddar i både bröd och pajdegar. De är rika på viktiga enzymer, protein och mineraler. Istället för sirap smaksätter jag brödet med blåbär, kanel, torkade katrinplommon och nötter som ger en underbar smak på brödet.

Ingredienser

  • 2 dl fiber havregryn
  • 6,5 dl fullkorns dinkelmjöl
  • 0,5 dl vetegroddar
  • 1 dl torkade katrinplommon
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk salt
  • 4 dl mild lättyoghurt
  • 1 dl blåbär
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Strimla katrinplommonen. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner yoghurt, blåbär, honung och oljan. Arbeta till en kletig och sammansatt deg. Smörj en limpform med lite olja och lägg ner degen. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 1,5 timme. Ta ut brödet och låt det svalna helt innan du stjälper upp det.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben