Wermlandias blåbärslimpa

Serverar: 1-2 portioner

Det är nyttigt med blåbär, så varför inte ha dem i matbröd!

Ingredienser

  • 6 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 msk matolja
  • 2 1/2 dl lättsockrade frysta eller färska blåbär
  • Utbakning
  • 3 msk grahamsmjöl
  • 3 msk rågflingor
  • Instruktioner

    1. Blanda de båda mjölsorterna och saltet. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt fingerljummet vatten och rör tills jästen löst sig. Blanda ner mjöl, blåbär och olja.
    2. Låt degen jäsa på varmt ställe i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Tag upp degen på bakbordet, knåda den väl och strö grahamsmjöl och rågflingor över bakbordet och baka ut degen till ett stort eller två små bröd. Låt bröden jäsa på smord och mjölad plåt i ca 30 minuter.
    4. Grädda brödet i 200 grader varm ugn i ca 40 minuter för ett stort bröd, eller ca 30 minuter för mindre bröd. Låt brödet svalna på galler, under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Buspippi 20 januari 2010

    Låter spännande det måste jag absolut prova i sommar när vi har varit hos mor & far och plockat blåbär..

    lillawe 16 februari 2010

    Hejsan! Vill tacka dig för ett jätte gott matbröd, som blev saftigt efter ha legat över natten innan jag skar i det. Nyttigt och fräscht! Komer att baka detta ofta! //lillawe

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben