Det är nyttigt med blåbär, så varför inte ha dem i matbröd!
Ingredienser
6 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
2 tsk salt
50 g jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk matolja
2 1/2 dl lättsockrade frysta eller färska blåbär
Utbakning
3 msk grahamsmjöl
3 msk rågflingor
Instruktioner
- Blanda de båda mjölsorterna och saltet.
Smula jästen i en degbunke.
Tillsätt fingerljummet vatten och rör tills jästen löst sig. Blanda ner mjöl, blåbär och olja.
- Låt degen jäsa på varmt ställe i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
- Tag upp degen på bakbordet, knåda den väl och strö grahamsmjöl och rågflingor över bakbordet och baka ut degen till ett stort eller två små bröd.
Låt bröden jäsa på smord och mjölad plåt i ca 30 minuter.
- Grädda brödet i 200 grader varm ugn i ca 40 minuter för ett stort bröd, eller ca 30 minuter för mindre bröd.
Låt brödet svalna på galler, under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Låter spännande det måste jag absolut prova i sommar när vi har varit hos mor & far och plockat blåbär..
Hejsan! Vill tacka dig för ett jätte gott matbröd, som blev saftigt efter ha legat över natten innan jag skar i det. Nyttigt och fräscht! Komer att baka detta ofta! //lillawe