Blåbärslimpa med kanel och rom

Vackert bröd som blir extra smakrikt av blåbär, kanel och lite rom. Ett bröd bakat utan vetemjöl.

Ingredienser

  • 75 g torkade blåbär
  • 1 msk kanel
  • 2 msk rom
  • 100 g mandel
  • 50 g valnötter
  • 50 g skalade sesamfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g grovhackad mandel
  • 1 burk kesella, 10% 250g
  • 6 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Lägg blåbären i en skål och häll kokande vatten över. Låt blåbären svälla några minuter. Häll av vattnet och blanda blåbären med kanel och rom. Låt blandningen stå och dra ett tag.
    3. Mixa mandel, valnötter och sesamfrön till mjöl och blanda med fiberhusk, salt och bakpulver i en bunke. Vispa ihop kesellan med äggen i en separat bunke och blanda i blåbären i rommen och de hackade mandlarna. Blanda allt och låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter.
    4. Häll upp i en smord form som rymmer 1½ liter och grädda i 80 minuter i nedre delen av ugnen. Låt brödet svalna på galler utan en bakduk. Skär upp i skivor när brödet har svalnat helt. Förvara brödet i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben