Blåbärspaj med vaniljsås

Serverar: 4 portioner

Om du byter ut fiberhavregryn mot AXA f-müsli Bär så kan du ta bort hälften av sockret. Bra va??

Ingredienser

  • 150 g Arla Svenskt Ekologiskt Smör
  • 3–4 dl AXA Fiberhavregryn
  • ½ dl farinsocker
  • 500 g frysta blåbär
  • 1 msk mjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 tetra Oatly vaniljsås, 2 ½ dl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200–225°C.
    2. Blanda havregryn och farinsocker i en bunke.
    3. Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa. Blanda blåbär med mjöl och socker, fördela i formen.
    4. Smula sedan havregrynsblandningen över blåbären och sätt in pajen i ugnen i 15–20 minuter. Låt svalna något och servera med vaniljsås.
    5. Dryckestips: Gevalia Intensivo.
    6. Tips!...Byt ut fiberhavregryn mot AXA f-müsli Bär så kan du ta bort hälften av sockret.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben