Blåbärsrulltårta med vit choklad

Serverar: 10 portioner

Lätt och snabbakad rulltårta med dinkelmjöl.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 1/4 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2½ msk mjölk, 3%
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk florsocker
  • 100 g vit choklad
  • 200 g färska blåbär
  • Garnering
  • 3/4 dl kokosflingor
  • 3/4 dl socker
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda dinkelmjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt mjölken.
    3. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna ca 30x40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen 5-7 minuter. Låt den svalna lite.
    4. Stjälp upp kakan på ett lättsockrat och kokosbestrött bakplåtspapper. Pensla det övre papperet med kallt vatten så släpper kakan fint. Lägg papperet löst över kakan medan den svalnar.
    5. Vispa grädde och florsocker i en bunke till fyllningen. Hyvla eller hacka chokladen och rör ner i grädden. Tillsätt blåbären.
    6. Bred krämen på kakan och rulla ihop den. Låt den ligga med skarven neråt. Skär upp rulltårtan i lagom stora bitar. Garnera med några extra blåbär vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben