Blåbärsrutor med vit choklad

Serverar: 24 portioner

Syrliga blåbär och söt vit choklad gör de här saftiga rutorna till en extra njutbar smakupplevelse. Ur Allers nr 22/12.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1½ dl mjölk
  • 1½ dl vaniljyoghurt
  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 5 dl + 2 msk vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 dl blåbär, färska eller frysta
  • 50 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en gryta och vispa i mjölk och yoghurt. Vispa ägg och socker poröst och rör ned i smörblandningen. Blanda 5 dl mjöl med bakpulver och vänd ned i smeten. Blanda blåbären med 2 msk vetemjöl och vänd ned i smeten.
    3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 20x30 cm, och grädda 15 minuter.
    4. Hacka chokladen och strö över kakan. Grädda ytterligare 10 minuter. Låt svalna och skär sedan i små rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben