Syrliga blåbär och söt vit choklad gör de här saftiga rutorna till en extra njutbar smakupplevelse. Ur Allers nr 22/12.
Ingredienser
125 g smör
1½ dl mjölk
1½ dl vaniljyoghurt
3 ägg
1½ dl socker
5 dl + 2 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 dl blåbär, färska eller frysta
50 g vit choklad
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en gryta och vispa i mjölk och yoghurt. Vispa ägg och socker poröst och rör ned i smörblandningen. Blanda 5 dl mjöl med bakpulver och vänd ned i smeten. Blanda blåbären med 2 msk vetemjöl och vänd ned i smeten.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 20x30 cm, och grädda 15 minuter.
Hacka chokladen och strö över kakan. Grädda ytterligare 10 minuter. Låt svalna och skär sedan i små rutor.