Till dessa goda nygräddade blåbärsscones dricker du ett smakfullt gott te...med lite honung i...
Ingredienser
7 ½ dl siktat dinkel- eller vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g kallt smör i kuber
1 dl lätt crème fraiche
2 dl mjölk
1 dl frysta eller färska blåbär
1 dl råströsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt smöret och finfördela det.
Häll i crème fraiche, mjölk och blåbär och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Dela degen i 12 bitar och forma till scones.
Strö över sockret och grädda i 10-12 min.
Servera nygräddade.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Gjorde dessa scones imorse. Jag hade i vanligt strösocker istället för råsocker, också fick jag ha i mer mjöl då de var helt omöjliga att forma. Det blev 4 stycken, och inte 12. Du kanske gör dem jättesmå? Men, de var helt ok. Betyget är från min sambo, som ger dem en 4a. :)
Supergoda scones. Följde receptet till punkt o prickar men tog inte så mycket råsocker ovanpå eftersom vi ska undvika socker i vår kost. Kommer att baka dem fler gånger, ska då prova med fullkornsdinkel istället.