Blåbärsscones

Serverar: 12 portioner

Till dessa goda nygräddade blåbärsscones dricker du ett smakfullt gott te...med lite honung i...

Ingredienser

  • 7 ½ dl siktat dinkel- eller vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g kallt smör i kuber
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl frysta eller färska blåbär
  • 1 dl råströsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och finfördela det. Häll i crème fraiche, mjölk och blåbär och arbeta snabbt ihop till en deg.
    3. Dela degen i 12 bitar och forma till scones. Strö över sockret och grädda i 10-12 min. Servera nygräddade.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Biinii 16 november 2013

    Gjorde dessa scones imorse. Jag hade i vanligt strösocker istället för råsocker, också fick jag ha i mer mjöl då de var helt omöjliga att forma. Det blev 4 stycken, och inte 12. Du kanske gör dem jättesmå? Men, de var helt ok. Betyget är från min sambo, som ger dem en 4a. :)

    anse1 27 april 2017

    Supergoda scones. Följde receptet till punkt o prickar men tog inte så mycket råsocker ovanpå eftersom vi ska undvika socker i vår kost. Kommer att baka dem fler gånger, ska då prova med fullkornsdinkel istället.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben