Blåbärssmulpaj med marshmallows

Serverar: 12 portioner

En härlig smulpaj med amerikansk touch. Blåbär med marshmallows. Receptet ger 12 bitar.

Ingredienser

  • Smulpaj
  • 150 g smör, kallt
  • 1 dl socker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 5 dl blåbär
  • 2 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 dl små marsmallows, att strö över
  • Instruktioner

    1. Smulpaj: Värm ugnen till 200 grader.
    2. Skär smöret i tärningar och blanda hastigt ihop med övriga ingredienser till en smulig massa.
    3. Lägg hälften av smulorna i en pajform som mäter cirka 28 cm i diameter och platta till dem lite.
    4. Grädda i 6-7 minuter. Ta ut pajen och gör i ordning fyllningen.
    5. Fyllning: Lägg blåbären i en bunke, strö över socker och potatismjöl och vänd runt. Fördela blandningen över botten.
    6. Vänd ner den hackade chokladen i resten av smulorna och strö dem över blåbären, grädda i 20-25 minuter.
    7. Ta ut pajen och strö över marshmallows, sätt pajen i ugnen igen i 1-2 minuter eller tills marsmallowsen fått lite färg.
    8. Servera med glass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kurriduttan 12 oktober 2008

    Jättegod paj! Roligt med lite variation. Barnen gillade förstås att det var marshmallows på. Lätt att göra och som sagt mycket god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben