Lyxig Kladdkaka med marshmallows

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 35 minuter

Visst finns det förmodligen lika många varianter på kladdkaka som det finns invånare på jorden! Detta är mitt bidrag, himla god kladdkaka med lite lyxigare känsla.

Ingredienser

  • 3 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl smält smör
  • 80 g mörk choklad (minst 72% kakao)
  • 2 msk smält smör
  • Ströbröd och fiberhavregryn
  • 10 valnötter
  • 1 dl små marshmallows
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader Blanda alla torra ingredienser, inklusive chokladen bruten i små bitar. Tillsätt smör och äggen.
    2. Smörj formen med smöret och bröa med hälften ströbröd hälften fiberhavregryn.
    3. Ställ formen långt ner i ugnen i 30 minuter. Dock efter tio minuter, strö över grovhackade valnötter. Efter en kvart, strö över marshmallows, och eventuellt, tryck ner lite.
    4. Låt stå ca 15 minuter och svalna, sedan servera! Passar även att frysa ner och ätas kall och seg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Charlotte92 31 januari 2010

    Helt underbar kladdkaka! Blir lika bra varje gång! Vi har dock endast 20 minuters tillagningstid i ugn, vilket har blivit kanon!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben