En suveränt god kladdkaka med en sting av mörk choklad.
Ingredienser
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 ½ dl glutenfritt Finax mjöl
4 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
½ krm salt
200 g mörk blockchoklad
Instruktioner
Smörj och bröa eller mjöla en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
Smält smöret på låg värme.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner det sen i blandningen i äggsmeten. Under tiden innan du gör detta börja då med att bryta chokladen i småbitar och ställ den senare över ett vattenbad på låg värme så chokladen hinner smälta. Tänk på att röra försiktigt sönder eventuella klumpar.
Häll smeten i formen och grädda den i ugnen för 10-20 minuter (beroende på hur kladdig kaka du vill ha) i 200 grader.