Lyxig kladdkaka

Tid: 20 minuter

En suveränt god kladdkaka med en sting av mörk choklad.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 ½ dl glutenfritt Finax mjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • ½ krm salt
  • 200 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa eller mjöla en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
    2. Smält smöret på låg värme.
    3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret.
    4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner det sen i blandningen i äggsmeten. Under tiden innan du gör detta börja då med att bryta chokladen i småbitar och ställ den senare över ett vattenbad på låg värme så chokladen hinner smälta. Tänk på att röra försiktigt sönder eventuella klumpar.
    5. Häll smeten i formen och grädda den i ugnen för 10-20 minuter (beroende på hur kladdig kaka du vill ha) i 200 grader.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben