En underbar kladdkaka med en topping av vit choklad kräm.
Ingredienser
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl mjöl
Glasyren
1 dl grädde
50 g smör
300 g vit choklad (tex. Fazers vita)
Ev. 2 dl hackad eller hyvlad mandel (rostade eller råa)
Instruktioner
Smält smöret och rör i sockret, låt smälta ihop.
Blanda i de torra ingredienserna. Rör ner ett ägg i taget. Häll över smeten i bröad form med löstagbara kanter.
(Jag har en rund form ca 20 cm i diameter. Men har fått kommentarer om att någon dubblerar receptet och tar större form.)
Grädda i 20 minuter i 185 grader.
Ställ formen att svalna utan kant.
Glasyren:
Koka upp grädde och smör under omrörning.
Tag kastrullen från plattan och rör i chokladen så den smälter.
Sätt på kakformskanten som nu är oljad med rapsolja ex. så släpper kakan lättare.
Häll smeten över kakan.
Ställ kakan i kylen så att överdraget stelnar. Det räcker med 2 timmar så är den stel.
Mmmmm det där såg riktigt gott ut!! Det måste jag absolut testa!!
lillawe6 februari 2011
Ja, jag kommer också att testa den.. med glass ellrer grädde, kanske med björnbär heller vilda hallon// lillawe
MalinF7 februari 2011
Brukar göra receptet gånger tre och göra det i långpanna och sen skära fyrkantiga bitar. Sjukt goda är de vill jag lova!
bcg14 februari 2011
Vilken typ av nötter? Hur ska fprmen vara?
danestani15 februari 2011
Försvinnande gott :)
Bakade flera olika sorters kakor och denna blev en klar favorit
gave19 februari 2011
Enkel att göra och jättegod. Något att bjuda min konditirbror på.
Eva
ScarlettRose22 februari 2011
Kanongod kaka! Serverade den när jag och min syster hade släktkalas i helgen.
Dekorerade kakan med hallon och citronmeliss. Den blev väldigt uppskattad. Klar femma! :)
aurell5025 februari 2011
Klar favorit hos oss! Kommer att göra en många gånger!
tallgatanb28 februari 2011
Riktigt god kaka.
Det som blev över från tjejmiddagen var omtyckt av mina kollegor.
Tack
Sugarpuss5 mars 2011
Jag har bakat denna kaka fyra gånger under en vecka nu, supergod!
Några saker att tänka på:
När sockret smälts med smöret, ta bort det från plattan innan det börjar bli gyllenbrunt (annars blir det en ojämn och klumpig smet med hårda karamellklumpar). Bäst blir det när sockret precis smält ihop med smöret och är som en trådig, lite blank massa.
Se till att äggen är rumstempererade när de läggs i.
Bästa kladdkakan jag någonsin ätit!
bailly21 mars 2011
andra gången på 3dagar super god ett stort +++++++++++++++++++
lottabergstrom10 juni 2011
Att något kan vara så gott!!! En 5:a i betyg räcker inte. Supergott!
LOLLOXP11 juli 2011
den var supergod och lätt att göra, BÄST! :D
Jullan199621 juli 2011
Verkligen supergod, blev riktigt omtyckt av hela familjen! Ger en 5:a i betyg, hade gett mer om det gått. :D
lirarn14 augusti 2011
Mycket god men OJ så mäktig.
clonesse25 augusti 2011
En femma i betyg av mig och busenkel att göra!!!
Kakan198616 september 2011
MUMS!!!
ebbaannamaria4 december 2011
Denna var jättegod, och lätt att göra. Full pott! ;)
Kaka8810 januari 2012
Underbart god! Bjöd min familj och dom älskade den :) Serverade med grädde och hallon. det var rysligt gott :)
sserica24 mars 2012
Blir det inte helt galet sött med så mycket vit choklad? :S
bklinnea22 april 2012
Vet inte vad jag gjorde första gången jag skulle smälta ihop socker och smör, men det smälte aldrig utan blev bara en sockrig massa. Rörde för mycket?? För hög värme?? Men provade igen och det blev PERFEKT!! Så himla gott! Solklar femma från mig :D
bklinnea22 april 2012
Och jo, hade en form som var 24 cm i diameter och ökade därmed receptet med 20%, funkade jättebra!
Och Sserica: Jo, galet sött och galet gott med syrliga hallon till ;)
Frusen1 maj 2012
Jättegod! Har gjort den ett par gånger nu. Har inte i några nötter men däremot serverar jag den med grädde och hallon. Det är kanongott!!
Utan hallon blir kakan lätt för mäktig och söt.
Combatmedic29 maj 2012
Fantastisk god!
ebbaannamaria21 juni 2012
Den här kladdkakan är jättegod! Jag gjorde den till ett födelsedagskalas och det blev stor succe bland gästerna :) Kommer definitivt att bakas fler gånger!
bailly4 oktober 2012
ufff så goooooooooood, älskar dena kakan, :)
RebeccaLindahl31 december 2012
Den är jättegod! Sist gjorde jag dubbel sats på kakan, blir inte lika sött med glasyren då!
mammaliza10 januari 2013
Vilken god kaka. Den blev mycket omtyckt när jag bjöd på den på jobbet, kommer att göras många gånger.
linaholm7626 juni 2014
Detta var nog den godaste kaka jag ätit någonsin =)
Tack för detta underbara recept!!!
Cassiopeya9 november 2014
Supergod men väldigt mastig! En liten bit räcker gott ;) Tack för receptet.
kickan5122 mars 2015
Jag har bakat denna goda kaka, serverad med hallon och grädde. Mums. Ann-Britt
Mmmmm det där såg riktigt gott ut!! Det måste jag absolut testa!!
Ja, jag kommer också att testa den.. med glass ellrer grädde, kanske med björnbär heller vilda hallon// lillawe
Brukar göra receptet gånger tre och göra det i långpanna och sen skära fyrkantiga bitar. Sjukt goda är de vill jag lova!
Vilken typ av nötter? Hur ska fprmen vara?
Försvinnande gott :) Bakade flera olika sorters kakor och denna blev en klar favorit
Enkel att göra och jättegod. Något att bjuda min konditirbror på. Eva
Kanongod kaka! Serverade den när jag och min syster hade släktkalas i helgen. Dekorerade kakan med hallon och citronmeliss. Den blev väldigt uppskattad. Klar femma! :)
Klar favorit hos oss! Kommer att göra en många gånger!
Riktigt god kaka. Det som blev över från tjejmiddagen var omtyckt av mina kollegor. Tack
Jag har bakat denna kaka fyra gånger under en vecka nu, supergod! Några saker att tänka på: När sockret smälts med smöret, ta bort det från plattan innan det börjar bli gyllenbrunt (annars blir det en ojämn och klumpig smet med hårda karamellklumpar). Bäst blir det när sockret precis smält ihop med smöret och är som en trådig, lite blank massa. Se till att äggen är rumstempererade när de läggs i. Bästa kladdkakan jag någonsin ätit!
andra gången på 3dagar super god ett stort +++++++++++++++++++
Att något kan vara så gott!!! En 5:a i betyg räcker inte. Supergott!
den var supergod och lätt att göra, BÄST! :D
Verkligen supergod, blev riktigt omtyckt av hela familjen! Ger en 5:a i betyg, hade gett mer om det gått. :D
Mycket god men OJ så mäktig.
En femma i betyg av mig och busenkel att göra!!!
MUMS!!!
Denna var jättegod, och lätt att göra. Full pott! ;)
Underbart god! Bjöd min familj och dom älskade den :) Serverade med grädde och hallon. det var rysligt gott :)
Blir det inte helt galet sött med så mycket vit choklad? :S
Vet inte vad jag gjorde första gången jag skulle smälta ihop socker och smör, men det smälte aldrig utan blev bara en sockrig massa. Rörde för mycket?? För hög värme?? Men provade igen och det blev PERFEKT!! Så himla gott! Solklar femma från mig :D
Och jo, hade en form som var 24 cm i diameter och ökade därmed receptet med 20%, funkade jättebra! Och Sserica: Jo, galet sött och galet gott med syrliga hallon till ;)
Jättegod! Har gjort den ett par gånger nu. Har inte i några nötter men däremot serverar jag den med grädde och hallon. Det är kanongott!! Utan hallon blir kakan lätt för mäktig och söt.
Fantastisk god!
Den här kladdkakan är jättegod! Jag gjorde den till ett födelsedagskalas och det blev stor succe bland gästerna :) Kommer definitivt att bakas fler gånger!
ufff så goooooooooood, älskar dena kakan, :)
Den är jättegod! Sist gjorde jag dubbel sats på kakan, blir inte lika sött med glasyren då!
Vilken god kaka. Den blev mycket omtyckt när jag bjöd på den på jobbet, kommer att göras många gånger.
Detta var nog den godaste kaka jag ätit någonsin =) Tack för detta underbara recept!!!
Supergod men väldigt mastig! En liten bit räcker gott ;) Tack för receptet.
Jag har bakat denna goda kaka, serverad med hallon och grädde. Mums. Ann-Britt