Blåmögelost med marinerade björnbär

Serverar: 4-6 portioner

Ljuvliga smaker av ost och bär, som dessert eller mellanrätt. Har smakat hos en väninna, så underbart gott.

Ingredienser

  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl farinsocker
  • 1 msk balsamvinäger
  • 250 g frysta björnbär
  • 250 g Høng Bellablu, blåmögelost
  • Tillbehör
  • Rostat bröd
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, farin och balsamvinäger i en kastrull. Vänd ner de frysta björnbären, och stäng av värmen.
    2. Låt bären dra i lagen i ca 10 minuter. Rör försiktigt om då och då. Ställ in dem i kylskåpet i minst två timmar.
    3. Skär osten i mindre bitar. Lägg upp tillsammans med de marinerade björnbären och servera med rostat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Rosageisha 27 april 2009

    Det låter ju supersmarrigt! Ska använda mig av det här receptet på min svärfars 60- årsfest!

    lillawe 9 oktober 2012

    Gjorde denna som en dessert nu i sommar och sedan dess bjudit på ett flertal gånger. Jättegott och inte sött! //lillawe

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben