Blodapelsincarpaccio med nutellaglass och vit choklad

Serverar: 4 portioner

En fräsch och enkel dessert som du fixar i en handvändning!

Ingredienser

  • 2 st blodapelsiner
  • 4 st clementiner
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk malen kanel
  • ½ liter mjuk vaniljglass
  • 4 msk nutella
  • 100 g vit kvalitetschoklad
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva citrusen i tunna skivor och fördela skivorna över assietter. Pudra över kanel och florsocker.
    2. Blanda nutellan i vaniljglassen så att den blir lite randig och lägg en kula glass på varje tallrik.
    3. Hyvla över vitchoklad med en potatisskalare.
    4. Tips! Det går lättare att hyvla över chokladen om den fått ligga lite i kylen först. Sikta florsockret med hjälp av en tesil.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben