Blodpannkaka med fårister

Serverar: 6-12 portioner

Tid: 1 timme

Receptet har gått i släkten många år. Be att charken tar hem fårister. Ser ut som ett nät.

Ingredienser

  • ½ liter blod från nöt, älg eller ren
  • ½ liter vatten
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ kg fårister
  • Instruktioner

    1. Blanda alltihop och häll i en smord långpanna. Strö över finskuret fårister ända ut i hörnen. Grädda ca 30 min i 225 grader.
    2. Måste ätas varm! Kan frysas och värmas i mikrovågsugn eller stekas i stekpanna.

    Liknande recept

    4
    1 h
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    mat-ilda 20 februari 2011

    Men fantastiskt att hitta ett sånt fint recept.Guuud va glad jag blir .Ska nu kolla affären om de kan ta hem fårister så ska vi äta blodpannkaka .......Du har kanske recept på blodkorv oxå med fårister???Eller man kan kanske använda detta recept till korven oxå ????Eller va tror du ?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben