Blodpudding

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

God hemmagjord blodpudding. Själv föredrar jag renblod till denna. Jag brukar göra blodpannkaka ibland av samma smet i långpanna utan vattenbad.

Ingredienser

  • 0,5 l blod
  • 1 l vatten
  • 4 ägg
  • 0,75-0,8 l vetemjöl
  • 1-2 msk salt
  • Rimmat, saltat fläsk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp äggen blanda i blod, vatten. salt och mjöl vispa till en slät smet.
    2. Häll smeten i smord form. Skär fläsket i tärningar ock strö över smeten.
    3. Ställ formen i vattenbad i ugn. Lägg över folie när det bildats en "skorpa" så det inte bränns. Gräddas i 35-45 min.
    4. Ätes med smör och lingon. Det går bra att steka upp om man får över av blodpuddingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nymphen 6 februari 2012

    Gjorde både pudding och stekte några tunnpankakor av smeten. Tunnpankakorna blev supergoda! Åt med mixade bär, hade dock inget fläsk hemma. Betydligt godare och mer ätbart än köpt blodpudding (som jag absolut inte gillar). Inte hunnit testa puddingen än dock, hade i lite små äppelbitar i den istället för fläsket så får se hur det blir.

    Relaterade Artiklar

    Tips och knep!
    Fler tips! Det har strömmat in massor med bra kökstips. Vi har fått så...

    Kändiskockar lagar husmanskost
    "Få rätter ger mig en så stark association av husmanskost som blodpudd...

    Jag, en matsamlare
    Jag samlar på mat – inte så att jag torkar den och klistrar in den i a...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben