Bloody Orange Hell

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 20 minuter

En halloween-variation på den gamla vanliga blodpuddingen. Passar både små och stora barn.

Ingredienser

  • ½ kg blodpudding
  • ½ kg vitkål
  • en spansk pepparfrukt (eller en halv röd chilifrukt)
  • ½ tsk hel kardemumma
  • ½ stjärnanis
  • ½ kanelstång
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 apelsiner
  • 2 tsk potatismjöl
  • Instruktioner

    Börja med att mjuka vitkålen genom att finstrimla den, lägga den i en skål och häll kokande vatten över. Ställ åt sidan medan du gör resten. Skiva och stek blodpuddingen. Under tiden - häll sirapen i en stekpanna. Stöt kardemumman och stjärnanisen i en mortel. Det behöver inte bli finstött. Hacka pepparfrukten. Ha ner alltihopa plus kanelbiten i sirapen och värm till kokpunkten. Koka försiktigt några minuter. Pressa under tiden apelsinerna. Häll apelsinjuicen i sirapspannan. Rör om och koka upp igen. Rör ut potatismjölet i en liten skvätt vatten; häll i pannan och rör om. Låt koka upp tills den tjocknar. Häll apelsinsåsen över blodpuddingen och servera med den mjukade vitkålen. Bloody Hell!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben