Blodpudding

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

Bra att frysa ner och ha som snabbmat eller ta med sig vid behov. Smalmat - ej att förväxla med svensk blodpudding i affärerna.

Ingredienser

  • 1 lit Blod
  • 5 dl Mjölk
  • 2 tsk salt
  • 3 msk sirap
  • 6 dl grov rågmjöl
  • 50 gr jäst (alt 1 tsk torrjäst)
  • 1 tsk Malen kryddpeppar
  • 6 dl riven ost ( alt. späck)
  • Instruktioner

    Tillagas i mitten av ugnen 200 grd C i form. Fyll en långpanna med kall vatten i botten på ugnen. OBS ! Börja tillagningen med kall ugn.

    Liknande recept

    4
    1 h
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tips och knep!
    Fler tips! Det har strömmat in massor med bra kökstips. Vi har fått så...

    Kändiskockar lagar husmanskost
    "Få rätter ger mig en så stark association av husmanskost som blodpudd...

    Jag, en matsamlare
    Jag samlar på mat – inte så att jag torkar den och klistrar in den i a...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben