Boudin Noir

Serverar: 8-10 portioner

Husmanstilltugg till festen

Ingredienser

  • 200 g blodpudding
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 1/2 dl grovhackad timjan
  • 2 paket bacon i skivor (à 140 g)
  • Flytande smör, rapsoljaoch olivolja
  • Salt
  • Grovmalen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken och äpplet. Fräs detta ett par minuter i smör utan att det tar färg. Ta undan hälften till garnering. Grovhacka blodpuddingen. Tillsätt den, timjan, 1/2 tsk salt, 1 krm vitpeppar i resten av lök- och äppelfräset och låt allt bli genomvarmt. Låt svalna. Täck en sushimatta, maki-su, med aluminiumfolie. Pensla foliearket med flytande smör och rapsolja.
    2. Lägg ut 5–6 baconskivor omlott längs med på foliearket. Fördela 1/3 av fyllningen på baconskivorna i en bred sträng. Rulla försiktigt ihop så hårt som möjligt till en rulle, ca 3 cm i diameter. Vrid ändarna på folien (som en smällkaramell). Gör 2 rullar till på samma sätt.
    3. Hetta upp en stor stekpanna. Stek rullarna, med aluminiumfolien kvar, i ca 10 minuter. Vänd rullarna då och då under stekningen. Detta för att rullarna ska hålla ihop bra – baconskivorna ska limma ihop i varandra. Ställ kallt i minst 4 timmar – eller över natten. Förbered hit.
    4. Sätt ugnen på 150°C. Ta bort folien. Skär upp i 2 cm breda/höga bitar. Ställ dem i ugnssäker form. Ställ in 10 minuter i ugnen, de ska bara bli lätt uppvärmda. Värm/fräs det extra lök- och äppelhacket och garnera med det samt ev lite extra timjan. Eller lägg på några färska eller rårörda lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    cittaprazama 6 april 2009

    låter helt galet kul detta....måste testa nästa gång jag har gäster. Blodpuddings-Sushi *S* Återkommer med reaktioner och mitt eget omdöme =)))

    eva23 16 januari 2016

    Nej nej nej, tycker inte om varken blodpudding eller sushi, hur kan man överhuvudtaget tänka sej att ha detta som tilltugg till fest???

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben