Chokladdrink med mynta och tequila

Gott och annorlunda att bjuda på. Tyvärr står där inte antal portioner i receptet, men med tanke på att där står 1 l mjölk i receptet, borde det vara till 4 personer.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad, helst Noir Gastronomie 61%
  • 1 liter mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 5-10 grovhackade färska myntablad
  • 30 g vaniljsocker
  • 1 dl tequila
  • Vispad grädde (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen mycket fint.
    2. Koka upp mjölk, grädde och myntablad i en tjockbottnad kastrull och låt sjuda ett par minuter. Ta kastrullen från värmen och låt den stå ca 10 minuter.
    3. Häll mjölken genom en sil i en annan kastrull och värm försiktigt upp den på nytt. Strax innan mjölken når kokpunkten tillsätts den finhackade chokladen under vispning. Vispa tills chokladen är helt smält.
    4. Tillsätt vaniljsocker och tequila, blanda väl och servera chokladen varm. Servera eventuellt chokladen med ett par skedar vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben