Chokladdrink med mynta och tequila
Gott och annorlunda att bjuda på. Tyvärr står där inte antal portioner i receptet, men med tanke på att där står 1 l mjölk
i receptet, borde det vara till 4 personer.
Ingredienser
200 g mörk choklad, helst Noir Gastronomie 61%
1 liter mjölk
1 dl vispgrädde
5-10 grovhackade färska myntablad
30 g vaniljsocker
1 dl tequila
Vispad grädde (kan uteslutas)
Instruktioner
- Hacka chokladen mycket fint.
- Koka upp mjölk, grädde och myntablad i en tjockbottnad kastrull och låt sjuda ett par minuter. Ta kastrullen från värmen och låt den stå ca 10 minuter.
- Häll mjölken genom en sil i en annan kastrull och värm försiktigt upp den på nytt. Strax innan mjölken når kokpunkten tillsätts den finhackade chokladen under vispning. Vispa tills chokladen är helt smält.
- Tillsätt vaniljsocker och tequila, blanda väl och servera chokladen varm.
Servera eventuellt chokladen med ett par skedar vispad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)