Citrondricka med mynta

Saften håller sig i ca 6 veckor. Späd 1 del saft med 4 delar vatten och servera med is i höga glas. Blir 2 liter.

Ingredienser

  • 4 st stora citroner
  • 1,2 liter strösocker
  • 30 g citronsyra
  • 1 st kruka mynta, färsk
  • 1 liter vatten
  • Instruktioner

    1. Tvätta citronerna noga. Skala dem tunt med en potatisskalare utan att få med det vita.
    2. Varva socker, citronskal och citronsyra i en skål. Pressa över citronsaften och lägg även i citronköttet.
    3. Plocka av myntabladen och lägg dem i skålen. Koka upp vattnet och häll det över. Rör tills sockret smälter. Täck över och ställ svalt 1 dygn.
    4. Sila saften genom silduk. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Tillslut och förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben