Smörbrynt pilgrimsmussla med smörslungad färskpotatis

Serverar: 1 portioner

Tid: 20 minuter

Pilgrimsmusslan har en mild fin skaldjurssmak och konsistens. Den halstras utanpå men skall vara nästan rå och ljummen inuti. Färskpotatisen kan utgå eller bytas mot t.ex. jasminris.

Ingredienser

  • 1 pilgrimsmussla (bara muskeln)
  • Mjöl
  • Smör
  • Färskpotatis eller mandelpotatis
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Marinera musslan i lite citron- eller limesaft i bara några minuter. Vänd den.
    2. Mjöla och salta försiktigt.
    3. Koka den skalade potatisen nästan färdig.
    4. Bryn musslan i hett smör på alla sidor, snabbt. Den får vara ljummen inuti men inte för stekt.
    5. Smörslunga potatisen.
    6. Serveras med beurre noir, eller nästan svartbrynt smör, på varm tallrik.
    7. Dekorera eventuellt med rostade sesamfrön.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben