Färskpotatis med primörer

Serverar: 10 portioner

Sommarkänsla perfekt för grillbuffén. Färskpotatis med säsongens primörer med smak av citrus, dill och honung.

Ingredienser

  • 1 ½ kg tvättad färskpotatis
  • 1 dl god olivolja
  • ½ citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk flytande honung
  • 2 buntar grön sparris
  • 1 hg brytbönor
  • 1 hg sugarsnaps, strimlade
  • 1 bunt rädisor, skivade
  • 5 cm purjolök, strimlad
  • 2 dl plockad dill
  • Instruktioner

    1. Skär potatisen i tjocka skivor och koka upp den i rikligt med saltat vatten med mycket dill. Dra kastrullen från värmen, när potatisen kokat upp och låt den bli klar på eftervärmen. Ett visst tuggmotstånd bör finnas kvar i potatisen.
    2. Slå bort vatten och dillstjälkar. Lägg potatisen i en skål och slå över olja. Riv skalet tunt från en halv citron och pressa i juicen. Salta, peppra och tillsätt lite flytande honung. Vänd försiktigt.
    3. Låt sparris och bönor få ett uppkok i lättsaltat vatten. Slå av kokvattnet och kyl grönsakerna genast i kallt vatten. Blanda alla grönsakerna med potatisen.
    4. Naturligtvis kan man välja andra grönsaker om man vill. Lite mustigare sallad får man om man tillsätter 2 msk cidersenap eller riven pepparrot.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lättkokta vårprimörer
    Nu börjar den härliga tid dåde späda grönsakerna kommer både i butik o...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben