Saltinbakad färskpotatis

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

Till sommarens grill- och bufférätter.

Ingredienser

  • 2 kg små färskpotatisar
  • 4 msk rapsolja
  • 4 msk havssalt
  • 2 msk färsk timjan eller 1½ msk torkad
  • Instruktioner

    1. Skrubba potatisarna. Torka dem torra med hushållspapper.
    2. Häll upp olja i en skål och rulla runt potatisarna i den. Salta och lägg potatisen i en ugnssäker form. Strö över timjan.
    3. Baka i mitten av ugnen i 225° ca 30 min eller tills potatisen är mjuk. Går även att baka i aluminiumfolie på grillen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    soccermum 3 juli 2011

    potatisen var god men ingen aha-upplevelse.. Kommer garanterat göra den igen iaf vilket är hyfsat betyg va ;) Färskpotatis i ugn är gott men inte lika gott som vinterpotatis i ugn om du frågar mig :P En fyra blir det i slutändan-tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben