Blodpudding med baconsegel på crostini

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Annorlunda ;-) Kcal 573 Fett 22gr Kolhydrat 58 gr Fibrer 6 gr

Ingredienser

  • 1 halvbaguette gärna fullkorn
  • 1 klyfta vitlök
  • 3-4 morötter
  • 1 klyfta 200 gr vitkål
  • 2 pkt bacon
  • 400 gr blodpudding
  • 1 dl creme fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • 2-4 kebab jalapenos
  • Instruktioner

    Skiva baguetten lägg på plåt. Rosta mitt i 200 gradig ugn i ca 5 minuter. PASSA NOGA! Ta ut och gnid med jalverad vitlöksklyfta. koka upp 2 liter vatten med 3 tsk salt. Skala morötterna och grovriv dem. Skiva kålen tunt. Förväll kål och rotriv 2-3 minuter. Sila av och skölj i kallvatten. Låt rinna av. Dela baconskivorna och stek i varm panna. Låt rinna av på papper. Ta ut rundlar med kakform ur centimetertjocka blodpuddingsskivor. Stek frasigt i lite av baconfettet. Lägg pudding på crostini och toppa med bacon. Blanda kål och rotriv med creme fraiche, salt, peppar och tunna ringar jalapenos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben