Ett bra vardagsrätt, godast nygjord men går bra att frysa in.
Ingredienser
1 st rödlök
1 msk flytande margarin
1 liter fyst blod
7 dl svagdricka eller mjölk
7 dl grovt rågmjöl
½ dl sirap
1 msk salt
½ tsk vitpeppar
1 tsk kryddpeppar
1 tsk mejram
Instruktioner
Skala och hacka löken fint och fräs den i margarinet. Låt svalna.
Vispa samman blod och mjölk eller svagdricka.
Rör i mjölet, löken, sirap och kryddorna.
Fyll smeten i två avlånga smorda formar ca 1,2 liter.
Täck med aluminiumfolie och koka puddingen i vattenbad i 200 graders värme i ca 1 1/4 - 1½ timme.
Avnjut den nygräddad med stekt bacon och lingonsylt. Och naturligtvis med en portion råkost till.
Kan sedan skivas och stekas.