Hemmagjord blodpudding

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Ett bra vardagsrätt, godast nygjord men går bra att frysa in.

Ingredienser

  • 1 st rödlök
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 liter fyst blod
  • 7 dl svagdricka eller mjölk
  • 7 dl grovt rågmjöl
  • ½ dl sirap
  • 1 msk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk mejram
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken fint och fräs den i margarinet. Låt svalna.
    2. Vispa samman blod och mjölk eller svagdricka. Rör i mjölet, löken, sirap och kryddorna.
    3. Fyll smeten i två avlånga smorda formar ca 1,2 liter. Täck med aluminiumfolie och koka puddingen i vattenbad i 200 graders värme i ca 1 1/4 - 1½ timme.
    4. Avnjut den nygräddad med stekt bacon och lingonsylt. Och naturligtvis med en portion råkost till. Kan sedan skivas och stekas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben