Pytt på blodpudding och äpple

Serverar: 1-2 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegott för hela familjen! Innan jag blev vegetarian var detta verkligen en favorit.

Ingredienser

  • 200 g mager blodpudding
  • 30 g skinka
  • 2 gröna äpplen (gärna Granny Smith)
  • 1/2 gul lök
  • Olja till stekning
  • Rårörda lingon eller lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Skär blodpuddingen i stavar eller tärningar. Ca 1/2 - 1 cm tjocka. Hetta upp olja i stekpanna. Börja steka blodpuddingen på medelstark värme. Under tiden: Tärna skinka. Skala (ev.) dela och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar. Skala och och finhacka löken.
    2. När blodpuddningsbitarna blivit fastare lägg i övriga ingredienser och fräs allt i ytterligare några minuter utan att bränna. Servera pytten med lingonen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben