Blodplättar

Serverar: 12 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Underbart gott

Ingredienser

  • 1 liter blod
  • 5 dl svagdricka
  • 7 dl rågmjöl
  • 1 gul lök
  • 150 g margarin
  • ½ dl sirap
  • 1 msk salt
  • ½ tsk kryddnejlikor
  • 1 tsk kryddpeppar
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1-2 tsk finstött mejram eller timjan
  • Instruktioner

    1. Sila blodet och blanda det svagdrick. Tillsätt rågmjölet under kraftig vispning. Skala och hacka löken. Fräs den i lite av fettet och blanda ner i smeten.Smölt sedan resten av fettet och blanda ner det. Tillsätt sirap, salt och kryddor. Stek ett prov av smeten och smaka av.
    2. Smält fett i en plättlagg. Lägg i 1 msk smet till varje plätt och grädda dem på båda sidor i svag värme. Servera med lingonsylt och finriven vitkål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben