Blodplättar

*suck* underbara smörstekta fraskantade läckerheter! Renblod förstås, men ta nötblod i nödfall....

Ingredienser

  • 1 l renblod eller nötblod
  • 1 l standardmjölk
  • 1 dl vichyvatten
  • 3 normalstora ägg
  • ca 7,5 dl rågsikt
  • ca 1,5 dl vetemjöl
  • 2-3 tsk salt
  • Någon matsked riven lök
  • Lite svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop blod, mjölk, vichy, ägg, salt, lök, peppar, rågsikt och mjöl till en lagom tjock plätt/tunnpannkakssmet. Bryn smör i ganska het panna och stek på båda sidor tills kanterna blir frasiga och plätten genomstekt.
    2. Servera med skirat smör och lingonsylt.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    12

    Kommentarer (2)

    Tinaz66 18 februari 2008

    Jajemen...håller med så gott det ändå är. Jag brukar även göra blodraggmunkar...slurpp...

    Berta 9 september 2008

    Toppengott med blodplättar. Tips: Ta med som utflyktsmat och värm med en stor klick smör i stekpanna över öppen eld. Lingonsylt till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben