*suck* underbara smörstekta fraskantade läckerheter! Renblod förstås, men ta nötblod i nödfall....
Ingredienser
1 l renblod eller nötblod
1 l standardmjölk
1 dl vichyvatten
3 normalstora ägg
ca 7,5 dl rågsikt
ca 1,5 dl vetemjöl
2-3 tsk salt
Någon matsked riven lök
Lite svartpeppar
Instruktioner
- Vispa ihop blod, mjölk, vichy, ägg, salt, lök, peppar, rågsikt och mjöl till en lagom tjock plätt/tunnpannkakssmet.
Bryn smör i ganska het panna och stek på båda sidor tills kanterna blir frasiga och plätten genomstekt.
- Servera med skirat smör och lingonsylt.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Jajemen...håller med så gott det ändå är. Jag brukar även göra blodraggmunkar...slurpp...
Toppengott med blodplättar. Tips: Ta med som utflyktsmat och värm med en stor klick smör i stekpanna över öppen eld. Lingonsylt till.