Blomkål med ädelostsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Mycket god!

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud (500-750g)
  • 3 dl grädde
  • 125 g ädelost ex. gorgonzola
  • 100-150 g rökt skinka i skivor
  • 10 färska champinjoner
  • ½ tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär av blasten och skär ev de späda bladen i breda bitar. Skölj blomkålen. Skär ett kryss i blomkålens stock eller klyv huvudet. Koka upp vatten i kastrull. Lägg i kålen, vattnet ska nå till ca 2/3 av kålens höjd. Tillsätt lite salt. Koka nätt och jämt mjuk under lock, 8-10 min.
    2. Strimla skinkan och skär champinjonerna i skivor. Smält ädelosten i grädden på svag värme, rör ner skinkan och champinjonerna, krydda med svartpeppar.
    3. Lägg upp blomkålen på ett fat. Häll över den varma såsen eller servera den till i en skål.
    4. Funkar även bra att äta pastasnäckor till såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben