Blomkålscurry extra allt

Serverar: 4 portioner

Curry kommer i miljoner olika versioner. Här är en vi gillar lite extra mycket i vår familj. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • Rapsolja att steka i
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk curry
  • 300 g potatis
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 dl röda linser
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 burk kokosmjölk, 400 g
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Servering
  • Eventuellt kokt fullkornsris, matkorn, quinoa eller annat gott
  • Instruktioner

    1. Fräs löken i lite olja så att den mjuknar och blir lätt transparent. Rör ner ingefära, gurkmeja, spiskummin och curry. Låt fräsa med i några minuter.
    2. Skär potatis och blomkål i ungefär lika stora bitar. Rör ner i grytan tillsammans med linser, krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda i 12-15 minuter eller tills grönsaker och linser är mjuka.
    3. Servera som den är eller tillsammans med kokt fullkornsris, matkorn, quinoa eller annat gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben