Blomkålscurry med sötpotatis

Serverar: 4 portioner

Underbart god soppgryta med asiatiska smaker. Pressa lime över för härligt syrlig smak. När du bankar citrongräset kommer smaken fram bättre.

Ingredienser

  • 1½ dl torkade puy- eller belugalinser
  • 500 g sötpotatis
  • 1 liten purjolök
  • 250 g blomkål
  • 1 citrongräs
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ röd chili
  • 2 msk smör
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 200 g färskost fruktig curry, Arla köket
  • 60 g färsk spenat
  • 2 krm salt
  • Servering
  • Limeklyftor
  • Eventuellt råris
  • Instruktioner

    1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i ca 2x2 cm stora bitar. Skär purjolöken i ca 2 cm breda skivor. Dela blomkålen i mindre buketter. Banka och strimla citrongräset. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin.
    2. Fräs allt utom linserna i smör 2-3 minuter. Tillsätt buljongen. Låt koka 3-5 minuter tills sötpotatisen är knappt mjuk. Rör ner färskost, linser och spenat. Låt koka upp. Smaka av med salt.
    3. Servera soppgrytan med limeklyftor och eventuellt råris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben