Glutenfri pizzabotten på sötpotatis

Serverar: 1 portioner

Tid: 40 minuter

Pizzabotten på sötpotatis och morot toppat med fetaost och skinka. Och sallad med polkabetor.

Ingredienser

  • 250 g sötpotatis (1 medelstor potatis)
  • 150 g morot (2 små eller 1 stor morot)
  • 0.5 dl äggvita (ca 1.5 äggvita)
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 msk mandelmjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • Kryddor efter smak
  • Instruktioner

    1. Börja med att slå på ugnen på 180 grader.
    2. Skala och koka därefter sötpotatisen och moroten, skär dem i mindre bitar så tar det kortare tid att koka. När de är klara så häll av vattnet och häll ner resterande ingredienser och mixa med en stavmixer.
    3. Lägg upp ett bakplåtspapper på en ugnsform och smörj med kokosolja, klicka därefter ut purén och forma till en pizzabotten med en sked. Ställ in plåten i ugnen i 30 minuter.
    4. När botten gräddats är det bara att smeta ut ett lager tomatpuré, salta och sedan toppa med önskad topping. Mitt val föll på fetaost och skinka. Ställ in pizzan i ugnen på grillfunktionen och grilla i ca 5-10 minuter, tills osten smält.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben